Word vrijwilliger in ons peterdorp

Wist je dat …

- je via de organisatie 'volunteerabroadalliance' zonder hoge onkosten vrijwilligerswerk kan doen in tal van projecten in de wereld. Volunteerabroadalliance is een alliantie van Belgische NGO's die op een eerlijke en ernstige wijze vrijwilligerswerk mogelijk maakt.

- je ook in ons peterdorp Nueva Unión via 'volunteersabroadalliance' vrijwilligerswerk kan doen en daarbij het beste van jezelf geven.

- Vrijwilligerswerk een enorme rijkdom kan zijn, niet alleen voor de projecten maar ook voor jezelf.


Is je nieuwsgierigheid opgewekt?

Klik dan op het logo hierboven en dan kom je op de website van Volunteerabroadalliance terecht en van daaruit je verder kan doorklikken naar  Perú

Adam was onze eerste vrijwilliger die de sprong in het onbekende waagde. Na enkele stevige taalcursussen spaans in Spanje kwam hij in Perú met een behoorlijke kennis spaans. Adam is 19 jaar en afkomstig van Winchester (UK). Hij heeft zich bij ons aangemeld via Volunteerabroadalliance en na wat online met hem gepraat te hebben heeft hij ons vrij snel weten te overtuigen. Op 6 januari arriveerde hij in Lima en de volgende dag zijn wij met hem naar Tarapoto gevlogen om hem te introduceren in ons peterdorp.

Tijdens zijn verblijf in Nueva Unión heeft hij alle verwachtingen overtroffen, in de eerste plaats de zijne. Op korte tijd is hij er in geslaagd om iedereen voor zich te winnen en zijn Engelse lessen, computerlessen en knutsellessen (voor de allerkleinsten) waren een schot in de roos. Zijn afscheid op 7 maart was dan ook behoorlijk emotioneel en men had voor hem een heel leuk feest georganiseerd als dank. Ook namens ons een heel dikke ‘dankjewel’ voor jou Adam

Wil jij net zoals Adam vrijwilligerswerk doen in ons peterdorp?

Dan zijn er enkele belangrijke dingen die je moet weten:

- we werken uitsluitend via 'Volunteerabroadalliance' en via hen kan je je gegevens uploaden.

- we aanvaarden uitsluitend vrijwilligers tussen 15 december en 15 maart.

- de minimale duur van het vrijwilligerswerk is 4 weken

- een goede kennis van de Spaanse en Engelse taal is een absolute vereiste.

- Als vrijwilliger ga je 5 dagen per week aan de slag in het centrum en ben je actief bezig voornamelijk kinderen en jongeren met verschillende leeftijden tussen 3 & 19 jaar.

- Je zal beschikken over een goed uitgeruste bibliotheek op de mezzanine van dit lokaal waar de kinderen niet alleen rustig kunnen lezen maar ook hun huiswerk kunnen en mogen maken. De bib is uitgerust met 3 vaste computers en 7 laptops. We beschikken in ons lokaal ook over een eigen internetantenne.

- Indien nodig krijg je gedurende je vrijwilligerswerk de beschikking over een laptop.

- Er is ook een speeltuintje dat goed onderhouden is en waar heel wat mogelijkheden zijn voor sport en spel.

- Het centrum beschikt naast de bib over een ruime zaal, een keuken, berging en dokterskabinet.

Wat zijn je taken?

- Voor de vakantieperiode die in Perú van half december tot half maart valt is het jouw taak om de kinderen tijdens deze periode op een nuttige wijze bezig te houden. We denken daarbij aan speelpleinwerking, sport en spel, basisintitiatie Engels en ICT.

- Door het grote leeftijdsverschil werk je in verschillende groepen en pas je je werking aan aan de mogelijkheden van de verschillende leeftijdscategoriën (kleuters 4 - 5 jaar, lager onderwijs, middelbaar onderwijs en hoger onderwijs.

- In samenspraak met ons en met je plaatselijke mentor kies je je werkdagen en vrije dagen. Het meest aangewezen is dat je werkt van maandag tot vrijdag en vrij neemt tijdens het weekend.

Jouw profiel:

- Wij verwachten van jou enige ervaring in het organiseren van sport, spel en knutselen. Jongeren met een achtergrond in de jeugdbeweging of met een opleiding in het onderwijs zijn zeker goede kandidaten.

- Daarnaast is een goede kennis van de Spaanse taal een absolute voorwaarde.

- Ook een goede kennis van de Engelse taal  en ICT is zeer aangewezen aangezien we jouw graag zien basiskennis Engels en ICT zien geven.