Guido Beysen

lid

Marita Alegria

projectverantwoordelijke

Yvo Beysen

voorzitter

Onze naam:

Gorriones betekent ‘straatmussen’. Die naam hebben we gekozen omdat straatmussen wat gemeen hebben met de straatkinderen die we helpen via onze projecten. Net zoals de kinderen waarvoor wij ons inspannen leven de straatmussen van kruimels en worden ze snel verjaagd door anderen die sterker en groter zijn.


Ons logo:

Ons prachtige logo is ontstaan uit een wedstrijd die wij uitgeschreven hebben in 2008 bij Peruaanse en Belgische verenigingen die zich bezig houden met de artistieke ontwikkeling van jongeren. De prijs van 1.000 euro ging naar het Peruaanse 'Talentum' die dit mooie precolumbiaans vogeltje gebruikte en het in de kleuren van België schilderde. Het lettertype is welbewust het wat kinderlijke en onregelmatige 'Comic Sans MT'. Het vogeltje werd ontdekt op een aardenwerken potje uit de 'Sican' beschaving (9de - 13de euw n.c.). Voor de ontwerper van het logo representeert dit vogeltje de kinderen van Perú gekleurd in de kleuren van het land dat hen helpt.

Wie zijn wij?

Vzw Los Gorriones is een kleine familiale vzw onder leiding van voorzitter Yvo Beysen, project-verantwoordelijke Marita Alegria en lid Guido Beysen. Wij werken op geheel vrijwillige basis waardoor wij u kunnen garanderen dat uw gift ‘volledig’ terechtkomt voor het doel waarvoor het bestemd is.

Wat doen wij?


Met het project Casa Hogar Los Gorriones in Ayacucho deden wij onze eerste stappen in de wereld van ontwikkelingssamenwerking. Vanaf dan hebben wij onze vleugels uitgespreid en begonnen wij met het ondersteunen van verschillende projecten in heel Perú, tot zelfs enkele kleine projectjes in Afrika. Door de precaire situatie van vele kinderen in Perú hebben wij besloten om onze focus volledig op Perú te leggen.


Sedert onze oprichting ondersteunden wij talrijke, in hoofdzaak educatieve projecten,  die de levensstandaard, gezondheid en het zelfbeeld van kinderen in de armste regio’s proberen te verbeteren.


Daarnaast doen wij ook aan peter- en meterschapswerking. Dit is een initiatief waarbij kinderen als het ware ‘geadopteerd’ worden door een Belgische peter of meter en zo wordt er voor de financiële ondersteuning van het kind gezorgd. Ook in dat kader breiden we onze werking uit naar studiepeterschappen om onze kinderen alle kansen te geven om uit de cirkel van armoede te raken waarin hun ouders gevat zijn.


Om een goed zicht te krijgen op het gebruik van de toegewezen middelen, bezoeken wij zelf regelmatig onze projecten. Zo kunnen we de kinderen en de medewerkers van onze partner NGO’s persoonlijk ontmoeten.


In België werken we samen met scholen en overheidsinstanties en zijn we alomtegenwoordig met Los Gorriones om onze boodschap uit te dragen en aan fondsenwerving te doen

Contact

 

Adres:

Heerstraat 132

3510 KermtGsm: 0496 577002

welkom@losgorriones.be


Onze voornaamste sponsors:


Vele particuliere schenkers, meters en peters en bedrijven