Wij gebruiken uw bijdragen voor …


- evenwichtige maaltijden,

- schoolmaterialen en schooluniformen voor kleuter, lager en middelbaar onderwijs,

- nieuwe (sport)schoenen,

- verjaardagsfeestjes elk kwartaal en een Kerstfeestmet animatie en cadeautjes. Ook vader- en moederdag worden samen gevierd.

- bijscholing en hulp bij schooltaken,

- allerhande educatieve en sportieve activiteiten,

- gezondheidscampagnes, tandartsbezoek, medische controles,

- workshops voor vaders en moeders (koken, handwerken ....) en regelmatig een filmavond

Meter of peter worden kost echt wel weinig!

Wist je dat …

Je trotse meter of peter kan worden voor zo'n 75 cent per dag?

Wat doen wij?

Nueva Unión is een klein dorpje in het midden van het Peruaanse regenwoud, in het Noordoosten van Perú. In dat kleine dorpje realiseren wij een peterschapsproject voor zo'n 70 kinderen.

Waarom doen wij dit?

De kinderen in Nueva Unión hebben niet het geluk om te leven in een land zoals België. Ze moeten rondkomen met veel te weinig en kunnen dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Met dit project werken wij rond gezondheid, scholing, gezinswerking, sport en spel en nog veel meer.

Wat kan jij doen?

Voor slechts € 20,00/maand kan je ofwel meter of peter worden van een van onze kinderen, maar ook en nog veel belangrijker kan je studiemeter of studiepeter worden.

(placeholder)

Nueva Union

Nueva Unión bevindt zich in District Caspizapa, Provincie Picota, gelegen in het departement San Martín te Perú. Het gaat hier om een landelijke zone gelegen in het stroomgebied van de rivier Huallaga in het Peruaanse regenwoud. Het dorp telt een 600-tal inwoners. Het ligt tussen Picota en Caspizapa op 72 km van de dichtsbijzijnde stad Tarapoto. De meeste familievaders werken als loonarbeider in de vele rijstplantages rondom het dorp. Geïnteresseerden kunnen de omgeving bekijken op google earth met de coördinaten 6°55'38" S en 76°23'49" W.

Ons multifunctioneel gebouw is rood omcirkeld, het dorpsplein groen en de nieuwe school blauw. Het speeltuintje is moeilijk zichtbaar en bevindt zich in de gele cirkel.

Nueva Unión

Waarom zou je peter of meter worden?

Met je meter- of peterschap maak je wel degelijk een verschil. Onze petekinderen zijn geboren in een dorpje ver van de grote steden en met zeer weinig kansen. Ouders hebben geen ivast inkomen dat afhangt van het succes van de oogst. Peters en meters zorgen ervoor dat deze kinderen een extra duwtje in de rug krijgen. Los Gorriones zorgt ervoor dat de kost om naar school te gaan draaglijk wordt. Kinderen worden medisch goed ogevolgd en waar nodig grijpen we in. Maar ook zorgen we voor sport en ontspanning zodat deze jongens en meisjes een leven kennen zonder zorgen.

Nueva Unión is veranderd op 10 jaar

Sedert we voet aan wal hebben gezet is Nueva Unión sterk veranderd. In 2010 hebben we ons peterschapsproject opgestart met een twintigtal kinderen waarmee we onze activiteiten organiseerden onder een afdak bij een van de ouders. De wat schrale kinderen van toen zijn intussen uitgegroeid tot gezonde jongens en meisjes en het project groeide gestaag tot zo'n zeventig kinderen en jongeren in 2020. Acht jongeren volgen momenteel hogere of universitaire studies.

De speeltuin

Een van onze eerste verwezenlijkingen in Nueva Unión konden we realiseren met de hulp van de Provincie Limburg, nl. de bouw van een speeltuin. Welk kind houdt er immers niet van om onbezorgd te kunnen schommelen, klouteren, wippen enzoverder. De speeltuin werd gebouwd in 2013

De bib

is zeker een van onze beste verwezenlijkingen in dit lokaal. Het is een plaats waar de kinderen rustig kunnen lezen en studeren. Ze is vorzien van vele mooie en goede leesboeken voor alle leeftijden, vaaf de allerkleinsten. Ook staan er twee recent aangekochte computers, een geschenk van de Stedelijke Basissschool Rapertingen in Hasselt en we lieten tevens een internetantenne plaatsen ten behoeve van onze studenten.

Wij bouwden in Nueva Unión een multifunctioneel lokaal met de volgende voorzieningen:

- zaal van 120 m2

- gerieflijke keuken + berging

- goed uitgerust dokterskabinet

- bibliotheek

- patio met toiletten.

- Ons lokaal werd ingehuldigd op 9 januari 2016 en beantwoordt aan alle behoeften van ons project.

In welk bed slaap jij?

Een belangrijk nevenproject bij ons peterschapsproject was om al onze petekinderen te voorzien van een goed deugdelijk bed. Een goeie nachtrust is immers erg belangrijk om de schooldag goed door te komen en oplettend te zijn in de lessen. We hebben dan ook definitief vaarwel gezegd aan de bedden zoals je links op de foto kan zien en we zorgen ervoor dat alle kinderen een goed bed ter beschikking krijgen. Alleen de meest recente kinderen hebben er nog geen maar dat is slechts een kwestie van tijd. Heel wat van deze bedjes hebben we kunnen vernieuwen dank zij de respectievelijke meters en peters en door de inzet van de Stedelijke Basisschool Rapertingen en het Sint-Jozefsinstituut van Bokrijk