Meter of peter worden kost echt wel weinig!

Wist je dat …

Je trotse meter of peter kan worden voor zo'n 75 cent per dag?

Wat doen wij?

Nueva Unión is een klein dorpje in het midden van het Peruaanse regenwoud, in het Noordoosten van Perú. In dat kleine dorpje realiseren wij een peterschapsproject voor zo'n 70 kinderen.

Waarom doen wij dit?

De kinderen in Nueva Unión hebben niet het geluk om te leven in een land zoals België. Ze moeten rondkomen met veel te weinig en kunnen dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Met dit project werken wij rond gezondheid, scholing, gezinswerking, sport en spel en nog veel meer.

Wat kan jij doen?

Voor slechts € 20,00/jaar kan je ofwel meter of peter worden van een van onze kinderen, maar ook en nog veel belangrijker kan je studiemeter of studiepeter worden.

Waarom zou je (studie)peter of meter worden?

Met je meter- of peterschap maak je wel degelijk een verschil. Onze petekinderen zijn geboren in een dorpje met zeer weinig kansen. Ouders werken meestal als loonarbeiders op het land in de vele rijstplantages maar dat levert geen vast en geen goed inkomen. Studeren kost relatief veel in Peru en met een studiefinanciering om hoger onderwijs te kunnen volgen kunnen deze jongeren ontsnappen aan de cirkel van armoede waarin hun ouders leven; meer nog kunnen zij hun families financieel mee helpen ondersteunen.

(placeholder)

Wat doen wij zoal met uw bijdragen …


- twee maal per week zorgen we voor een evenwichtige maaltijd,


- we kopen al hun schoolmaterialen en schooluniformen voor kleuter, lager en middelbaar onderwijs,


- regelmatig kopen we nieuwe (sport)schoenen,


- we organiseren regelmatig verjaardagsfeestjes voor de kinderen en met Kerst zorgen we voor een mooi Kerstfeest met animatie en cadeautje. Ook vader- en moederdag worden niet vergeten.


- we organiseren bijscholing en hulp bij schooltaken,


- we organiseren allerhande educatieve en sportieve activiteiten,


- gezondheidscampagnes, tandartsbezoek en medische controles zorgen ervoor dat hun gezondheid goed opgevolgd wordt.


- we zorgen voor regelmatige workshops voor vaders en moeders (koken, handwerken ....) en nu en eens per maand een filmavond in ons lokaal.

     

- Regelmatig bezoeken wij dit project en dikwijls zijn we dan vergezeld van verschillende meters/peters die de kans aangrijpen om niet allen het land maar ook hun petekind een bezoekje te brengen.

Wij bouwen verder aan Nueva Unión

Project ‘Zoete dromen’

Project 'speeltuin'

Project ‘multifunctioneel lokaal'

Zou uw kinderen in een dergelijk bed laten slapen?

Neen, natuurlijk niet.

Vóór juli 2013 hadden de kinderen van Nueva Unión slechts een betonnen sportpleintje om te spelen.

Met eigen organisaties, de hulp van meters en peters en van heel wat andere actoren waaronder de Stedelijke Basisschool Rapertingen en het Sint-Jozefsinstituut van Bokrijk slagen wij er in om intussen de meeste kinderen te voorzien van een nieuw en goed bed.

Mede gesubsidieerd door de Provincie Limburg bouwden wij in Nueva Unión een prachtige speeltuin met schommels, wippen, schuifaf’s, klimrekken, verlichting, zitbanken en vuilnisbakken. Dat deze speeltuin ‘gebruikt’ wordt zal niemand verwonderen.

Klik op de foto hieronder voor meer foto's van de speeltuin.

© All rights reserved.

Nadat we op 6 jaar het aantal kinderen zagen stijgen van 23 naar 74 ontstond de nood om een aangepast lokaal te bouwen.

Vzw Los Gorriones heeft op 9 januari 2016 een prachtig nieuw lokaal ingehuldigd waarin we onze werking met de kinderen kunnen optimaliseren. Naast een grote zaal is er een keuken, een dokterskabinet een bibliotheek, sanitaire ruimtes en een tuintje.

Klik op de foto voor meer foto's.