Studiemeters en -peters maken echt wel het verschil

Toen we ons peterschapsproject aanvatten in 2010 waren de meeste van onze kinderen nog klein maar zoals het ook hier gaat worden kleine kinderen groot en ontstaat de behoefte om hogere studies te doen.

Voor de ouders is de kostprijs van deze hogere studies zo goed als onbetaalbaar en ook met de maandelijkse bijdrages van de meters en peters kunnen deze uitgaven niet worden gedekt.

Daarom zoeken we voor onze hogeschool- of universiteitsstudenten extra studiemeters en -peters om deze kosten te kunnen betalen.

Met slechts 25 euro per maand kan je effectief het verschil maken voor deze jongeren en dit verschil is echt wel gigantisch groot. Want 'met' een diploma kunnen ze goed en beter betaald werk vinden waarmee ze dan ook nog hun families financieel mee kunnen ondersteunen.


Spring mee op de kar en word 'studiemeter/peter'

Juleysi volgt sedert 2016 een vijfjarige opleiding bedrijfskunde aan de universiteit van Moyobamba. In november 2018 werd zij nog gelauwerd als beste studente van haar academiejaar

Mishel startte in maart 2018 haar vijfjarige opleiding als kleuterjuf in de hogeschool van Picota.


Deniss Lucía zal in december 2018 haar middelbare studies beëindigen en zij zal wellicht een opleiding 'vroedvrouw' gaan aanvatten

In december 2019 zullen maar liefst 7 petekinderen hun middelbare studies beëindigen en hopelijk zullen zij eveneens deze goede voorbeelden volgen. Het gaat om Dalis, Karol, Alex, Willy José, Alexandra, Edie en Carlos Hugo

© All rights reserved.

Guillermo leerden wij kennen via Canat, een organisatie die zich bekommert om 'kinderen arbeiders' Hij was onze allereerste beursstudent die wij met de hulp van een aantal studiepeters automechanica lieten studeren. Guillermo is in februari 2016 afgestudeerd en zou een mooie carrière hebben kunnen opbouwen ware het niet dat een dronken automobilist abrupt een einde maakte aan zijn jonge leven. Rest In Peace lieve vriend!!